top of page
Orange Tulip

WAT IS CHIROPRACTIE?

Een genezingsmodel gebaseerd op vitalisme gelooft dat het lichaam een ​​dynamisch, steeds veranderend organisme is, dat voortdurend verandert en zich aanpast aan zijn behoeften en verlangens. ... In chiropractie wordt aangenomen dat het lichaam een ​​aangeboren intelligentie heeft om te genezen, en ziekte treedt op wanneer het natuurlijke vermogen van het lichaam om te genezen wordt onderbroken.

Chiropractie kijkt naar het vermogen van het lichaam om met stress om te gaan en de communicatie tussen de hersenen en het lichaam die plaatsvindt via het zenuwstelsel, dat zich in de wervelkolom bevindt. Daarom houdt een chiropractor zich bezig met het evenwicht en de relatie tussen de wervelkolom en het zenuwstelsel.

 

Een disfunctie tussen de wervelkolom en het zenuwstelsel kan leiden tot een blokkering van de aangeboren communicatie van het lichaam die van en naar de hersenen en het lichaam plaatsvindt. In de chiropractie wordt dit subluxatie genoemd. Een subluxatie is een term die wordt gebruikt om een ​​aandoening van de wervel te beschrijven die niet is uitgelijnd met de wervel erboven, eronder of ernaast, waardoor de zenuwen onder druk komen te staan.

 

Een chiropractor is de enige beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die specifiek is opgeleid om deze subluxaties op te sporen en te corrigeren, zodat u kunt genezen en u kunt aanpassen aan uw hoogste potentieel

bottom of page